Friday, June 30, 2006

UPDATE

Assalamualaikum..

BYE HKL, WELCOME HKB
Salam Jumu'ah.. Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk menulis dalam blog di pagi Jumu'ah. Sebenarnya dah bercuti lama selama 2 minggu di rumah. UNPAID LEAVE. Yelah, atas idea suami, sebelum meninggalkan KL, slow2 la bagi masa pada family untuk tidak terasa sangat dengan pemergian kita ke tempat jauh... :) So finally, 2 weeks has ended. InsyaAllah, esok akan bertolak ke Kelantan dengan kereta. Ayah, Mak n Ajin yang akan hantar. Kebetulan Ayah ada hal kat sana. On the way back, maybe Tok n Makcik di Besut akan ikut sama.. masing2 nak tengok cucu sedara n cicit baru. ;)

TWINS
Lupa pulak nak khabar.. Alhamdulillah, kakak ipar dah selamat bersalin secara pembedahan pada 16/6/2006 melahirkan 2 org anak lelaki kembar seiras. :) Tapi buat masa ni tak seirasa sangat sebab sorang besar n sorang lagi kecik sikit. Mereka bertiga keluar dari wad selepas 8 hari. Alhamdulillah, setakat ini meraka berdua aktif dan kuat merengek. ;) hehe Tak berani nak komen banyak2 kat anak sedara, sat gi anak kita tak tahu perangai cemana.. ;)





MOHD AFDHOL + MOHD ARSHAD

DI SAMPING SUAMI

Tujuan nak kerja kat Kelantan tak lain tak bukan nak duduk dengan suami... Dah sebulan kawin, as the term used nowadays, "Weekend husband n wife." I really hate that term. :( Benci sangat2... I mean how did they came up with such a term. There's no such a thing like that. When we are married, we are husband n wife for the rest of our lives.. not only during the weekdays or the weekends... :( Actually yang cakap macam tu orang yang dah kawin, pelik jugak la. Maybe diorang tak pernah berpisah macam kita ni. Kalau pernah rasa... SubhanaLlah... Allah saja tempat mengadu... (tetiba emotional la pulak... hehe)

Apapun, insyaAllah, pasni duk sekali dengan suami... Yey! :) (ehem... control Huda! hehe)Alhamdulillah... Nanti kalau tersampai ke Kelantan, boleh la nak jumpa kitorang.. :)



Gambar semasa di Kelantan (fotopage dah update dah!)

Oklah... setakat ini dulu...

Missing him so much....

Monday, June 19, 2006

"BINI AKU"

Assalamualaikum...

Tatkala menulis blog ni, aku sudah bergelar seorang "bini"!!! :D

Apa khabar semua?? Lama tak update blog. Sori la. Busy dengan wedding and keje... Cuti lama sangat masa nak wedding, so had to do EOD oncall. It was crazy but I asked for long break from oncall. So, was EOD oncall in the Labor Room. Actually mintak tak nak duduk kat Labor Room. However, bila dah duduk kat situ, tak nak kuar dah. :)

Apa2pun, syukur ALhamdulillah, dah lepas ONG posting. Lepas ni akan meneruskan posting seterusnya di HKB. Yup.. insyaAllah, will follow my husband and work there... So, sape2 yang sampai di Kelantan, sila2 la berjumpa dengan kami kat sana.. ;)

Kecek Kelate la ambo pahni! ;)

My marriage??? ;) Best kawin! :) Seronoknya sebab sebelum ni kami tak sempat nak berkenalan, jadi selepas kawin bercinta macam nak rakkkk... ;) Tapi taklah sampai membuatkan orang rasa nak muntah! :) Pandai2la menjaga adab depan orang, ye tak? Alhamdulillah, syukur sangat dapat dia sebagai suami... Senyap2 hang cakap kak wan?? hmmm... Dia banyak cakap dari aku! hehe. Phrase yang dia suka cakap... "BINI AKU." hehe... Doakan kami semuga kami berbahagia sentiasa hingga ke syurga... Ameen.

To my frenz out there... I will always try to treasure our friendships. Thanks a lot for coming during my wedding... And for those who haven't gotten married but already have a candidate, kawin2 la cepat... and for those who haven't found anyone, trust and put your belief to Allah.. that one day you will meet someone to be your husband. InsyaALlah.... Just like me... :)

Alhamdulillah...

Ok people... Keep in touch. My pics at http://missapple.fotopages.com.