Wednesday, October 19, 2005

MISSING MECCA... WORKING WORLD

Assalamualaikum
Alhamdulillah... syukur kepada Allah, diberi kesempatan untuk type sket kat sini... Just came back from work in HKL, Surgery dept. I'm put in Vascular Team... Synonym with me la... My vascular tak lepas2... amik darah asyik tak dapat... paling sedih hari ni la... macam2 jadi hari ni yang menyebabkan low motivation la... Tapi, ada hikmahnya insyaAllah. Dapat balik awal.. balik rumah!!! yeye! hehe. Alhamdulillah....

Bila dah keadaan macam ni, memang ingat Allah selalu. Doa selalu. Muga Allah berikan petunjuk n cara mcm mana nak amik blood dgn betul n berjaya! Doakan ye sesape yang melawat kat sini.. Biar saya jadi doktor yang cepat pick up sket! coz tagging habis dah ahad ni. Next week dah start oncall. If I don't learn faster, i'll be having difficult time next week... Doakan banyak2 ye! Biaq pandai sikit 2 tangan Allah beri ni.. Ameen!

Hmmm... bila dah susah2 camni... memang ingat sangat2 la kat Mekah n Madinah! Tak sabar nak pergi sana sekali lagi... But just imagine la.. We had ujian Ramadhan b4 going and coming back to Msia. Masa nak pergi, dah delay dari 28/9/05 ke 2/10/05. Pastu, 2/10/05, flight patut pukul 9:45, delay 1:45. Tak habis kat situ je citernya, last2, dah masuk waiting area, delay lagi at 3pm!!! When we arrive Jeddah, sent jemaah to WEFADA hotel. Then, we went to Al Fayroz Hotel... Pastu byk la ujian2 Ramadhan di bumi Allah... Memang kena pikir positif je..

Time nak balik pun flight delay.... Rabbi yassir wala tu'assir...

Oklah... Citer kat Mekah tak sempat nak story. But it was so good to be there! Memang seronok... Dapat pi Madinah, Mekah, ziarah2... and of courselah Jabal Rahmah. hehe. Balik dari sana, pakai inai Mekah. Semua kat wad tanya, "Dah kawin ke?" hehe. Pelik gak la sebab inai yang duk pakai ni terhitam.. tapi barakah Mekah, depa kata cantik! hmmm... Anyways, ada sorang HO ckp, "Belum nak kawin lagi, tapi tak lama lagi tu nak kawin la." Ameen. Ameen. Doa Ramadhan oooo... dah la orang yang x berapa rapat lagi doakan. :) Ameen... ;)

Kak Wan... Maya... ada Fong sekali kat situ. Best la! :) Dia bagi support mcm dulu gak la. Tak gi Gym dah, dah kurus mamat tu. Like dulu2, semua HO n nurses duk suka kat kehenseman n baikhatinya dia. :)

Anyways.. setakat itu dulu cerita kami. Mau bersihkan diri n titon. Esok kena bertolak awal...

Take care. Doakan tau... Doa utk org lain, dapat ke dia dulu. ;) Wokes. Huggies