Saturday, May 21, 2005

JALAN-JALAN DENGAN DR.MAYA

Assalamualaikum...
:)

Alhamdulillah... Tadi dapat bersiar2 dengan Dr. Maya dengan Kembara Merah dia. :) Terima kasih my twin.... Really had a great time. Sori lah cakap sikit punya kuat. Sebab rasanya terpekak sikit kut dlm kete tadi. hehe.

JALAN-JALAN CARI MAKAN
1st kenduri kawin, kawan Cik Maya masa KISAS dulu. Warna hijau daun pucuk pisang. Time amik gambo Cik Maya, tetiba bateri kong. Sabaq jelah. Sian Cik Maya beriya2 nak amik gambar dengan pengantin, tapi takdok rezeki lah pulaks. Sempat lah dia jumpa kawan2 time sekolah dia dulu. Hepi Cik Maya dapat jumpa kawan. :D Sori lah Maya, ada "Handbag" 2 orang. Kacau Cik Maya nak jumpa kawan2. Lenkali, kitorang pi solat dulu kat Surau sementara tunggu Cik Maya habis borak, eh??? ;)

2nd kenduri, kawan Cik Maya, HO sama2 kat Selayang. Hijau apple pulaks. Kedua2 kenduri hijau. Time abangalong nak kawin pun hijau... tapi hijau abangalong spesel la... Sape nak tahu, kena datang sendiri la. ;)

3rd house, pi rumah kawan Cik Maya time dia sekolah Al-Amin dulu. Fitrah baru lepas bersalin. Ada geng Cik Maya. Sorang bawak 2 orang anak sekali. Tu dia... ;) Memang kecoh dengan anak2 tadi. hehe. Syok gaks... Anyways, Fitrah was a good host. Memang seronok la duduk sekali dengan kawan2 Cik Maya. Kenal depa thro Maya la... Anyways, thanks for inviting me to go jalan2 with you my twinnn!!! :) Next time, kita plak wat perangai camtu. ;) Lagi satu, thanks for listening. Memang tak nak citer, tapi ntah la... tercerita jugak pasal bende2 semoneh tu. hehe. And pasal Secreto D 'Amor, tak tahu lah nak komen. Last2, tak jadi secreto gak ngan hangpa dua. hehe. Kan dah kata, takde apa secret pun actually... ;)

PERSIAPAN WEDDING
Rumah tak tau lah bila nak siap. Porch tak siap2 lagi. Riso gak.. tapi harap2nya depa cepat2 lah siapkan. Hmmm.. ni pakcik renovate dah dapat no tepon kita. Depa semua orang Sabah. Actually Mak suruh mintak. Memang rapat lah jugak dengan pakcik sorang tu. Tak pasal2 pulak dah duk main2 miskol la plak!!!! :( Ni yang tak best ni... Silap besar betul lah! Ada pulak sms tuu... isk... pakcik2. Baik pakcik siapkan rumah ni cepat!!!! hehe

Tadi Maya sempat lah jalan2 kat rumah "baru" ni... Cik Maya tengok pun naik riso. hehe. Yelah, rumah ni still tak berkemas. Banyak lagi nak kemas. Memang kena kerah tenaga la. Esok, Mak mintak tolong teman Mak pergi beli kain. Oleh kerana kain cadar Mak beli kat Australia akan digunapakai oleh orang lain, so, mak amik keputusan nak jahit cadar tu sendiri. Kita just bagi moral support je. :D Hari tu ingat nak tolong mak jahit langsir, last2 tersenget. Buang benang jerkkk.... hehe.

Abangalong amik tanjak Terengganu dia tadi. Siap dengan keris nak jadi Hang Tuah. Ayah duk ngusik patut suruh Tok Ayah bawak dari Kampung. Lembing pun ada kalau nak kat Kampung tu. hehe

TERKINI MANIPAL
InsyaAllah hari Isnin ni balik Melaka coz Selasa ada end of posting surgery. Takut jugak sebab dah lama tak masuk wad. Asyik kat rumah je ni... Madamme Sudha dengan Dr Padmaraj duk buat kelas tambahan untuk refreshers. Memang bagus betul lah diorang. Thanks to my fren, Prakash for updating me all the infos. Twice a week, Madamme Sudha have the classes. Next Tuesday we have clinic with Dr Padmaraj. Mesti dia terkejut kita still kat situ... :( Sori sifu...

But anyways, Alhamdulillah, I passed Surgery N Medicine. My Medicine, increase by 10 marks compared to previous exam Mid Sem for the refreshers which I had never had that such a result... Alhamdulillah. I hope it's enuff to increase my internals and also, I become more confident and these results will inspire me to take the final exams end of June, insyaAllah. Amin. Jazakumullahu khayran kathiraa to all who wished and made du'a for me... May Allah bless us all... forever. Amin.

A NEW SCRIPT
Actually baru2 ni ada lah terdapatla my bad past histories... and I think, maybe Allah showed me the results of my badness... Well... Since ramai kawan2, sedara mara tanya bila nak kawin, I think I've found the best answer. :D

"Belum cukup solehah lagi, tu lah tak boleh kawin lagi."

We'll see their responds on the 29th May 2005 n 5th June 2005.

Till then, take care... and pray for all... :)

Tuesday, May 17, 2005

ALHAMDULILLAH

Syukur syukur syukur YA ALLAH
Syukur ALHAMDULILLAH...

(Lagu Raihan, lagu lah sampai habis... ;) )

Got a message from my close friend kat Melaka... I PASSED my SURGERYYY!!! :)
Ortho & Medicine tak kuar lagi.

Another good news... Baru dapat msg ni.... Ayah naik pangkat... :) (dah jadi anak dato' ke ek?)

Jazakallah khayr to all yang tolong doakan. :)

Manusia merancang, Allah penentuNya.
:)

(nak kena cek pakcik2 yang keje kat luar. busy busy... pening2... hehe)

Saturday, May 14, 2005

TAK TAHU NAK LETAK TAJUK APA

Assalamualaikum....
12:29am
Sabtu 14 Mei 2005
Rumah

Tadi bukak emel + blog ni kejap... Ingat ada orang hantar addresses sebab nak hantar kad kawin. Tapi tengok2 takde plak yang hantar addresses tu. Time tu dengan Ayah duk kira kad. Tetiba kad tak cukup lah pulak. Tak tahu pi mana.... Hmm, harap2 dapat jumpa balik lah coz tengok list macam ramai je lagi yang belum dijemput. InsyaAllah, ada tu misplace kat mana ntah... Since kite ni tak duduk rumah tak tahu lah nak cari kat mana... :)

RENOVATION RUMAH
Unfortunate tak fortunate or the other way... Rumah tak siap2 lagi... Tak tahu lah nak cakap cemana. Actually Mak wanted me to come home pun agaknya just to give her moral support. Rasanya nak aje jadi salah sorang pekerja Pakcik Rumah ni. Yelah, tinggal sikit2 je lagi. Alaa... kita ni gheti gak ler bab2 cat2, and ape lagi ek? hehe. Cukup lah pengalaman bekerja menyiapkan "tempat amik gambar industan" tu... Tanam pokok landscape... hehe. Kira pass lah nak jadi pekerja Pakcik tu... hmmm... wedding lagi 2 minggu, tapi rumah tak siap2 lagi... ( Sedih gak. Sian tengok Mak.... Tapi harapnya Isnin ni boleh siap. Pekerja2 Pakcik ada yang datang rumah malam2 sekarang. Sian kat jiran2 coz depa duk ketuk2, duk grill mesin... Isk... Kalau kitorang pun dah tak larat nak dengar, apa lagi jiran? Ampun maaf kami pinta dari jiran2 sekalian... tapi rumah harus siap sebulan yang lalu... tapi, Allah nak uji kesabaran Mak kut? :)

BUSY WAT PE CIK EL???
Hehe.. Mak duk habaq, ramai duk puji Mak semacam... Untung dapat Mak mertua baik macam Mak. Bukan pikir pasal anak aje, bakal menantu pun duk pikir. Haaa.. ni nak tambah sikit lagi. Untung dapat adik ipar macam kita ni. hehehe. Lawak2. Sejak balik dari Melaka, 2 hari suntuk duk buat VEIL untuk kak ipar. Ala yang net untuk pengantin pakai tu... Kita duk jahit labucci + manik2 atas dia. So, time kenduri nanti, kalau tengok VEIL yang pengnatin pakai, tu kita buat tau!!! :D hehe. Actually duk cari kerja kat rumah ni. Duk tanya Mak apa nak dibuat. Since Mak duk buat bende alah tu, so kita pun offer kan diri lah buat VEIL tu. Bende2 lain, Mak tak cakap lagi... Tapi next project Bantal pengantin plaks... :) Tak jahitla labucci tu, sat gi sakit nak tidor. hehe

LAST DAY OF EXAMS
3 hari lepas, kita balik sorang2, dari Melaka ke Muar then ke KL. Penat oooo... Naik CUTEY-CUTEY BANG-BANG lah dikatakan. hehe. Tapi ALhamdulillah, tak mengantuk masa drive. Kita ni orang lain sleep walking, kita plak duk sleep driving. Bahaya tulll.. Tapi nak wat cemana, balik KL tengah2 weekdays... hehe. Anyways, pi rumah Kak Zieah, senior kitorang kat Manipal dulu. Dia jamu makan nasi + kuah dal+ ikan masin! Aduhai... nikmatnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :) Serious speaking! Tak caya, try lah buat! Sedap seyyyy!;) Orang dah lapar makan apa pun jadi. ;) Pastu, jumpa dengan Yong kat wad 17 Paeds. Dia bagi hadiah besdayyyy... Terima kasih Yong! Patut ah nak janji jumpa pukul berapa dengan Huda sebab tak boleh bawak hp masuk wad... Apa lah Huda!!! :p

OSCE
Last exams, my number was F10. La ni F16. Grup yang paling last dari ABCDEF. Campur dengan budak2 regular batch Ain. My exams petang. Ain pagi. Alhamdulillah, I got the Partition Room again. :) Dapatlah dengan Dr Swamenathan... Soalan psych sama macam kita punya trial time batch 5 hari tu... :) Tak baca pun, tapi Alhamdulillah, jawapan datang dari ilhamNya... :) (bittaufiq wannajah, insyaAllah, Amin! :) )

Medicine Clinical
1. Post MI-advice risk modification
Lupa nak tanya pasal DM+HT. :( - Dr. Sean
2. Aortic Regurgitation- elicit the signs + auscultate
Have you heard Erb's area? Uwaaaaaaa - Dr Previn

Medicine Static
hehe. Tak tahu lah jawapan btoi ke dakk, tapi rasa macam Lung abscess + ALL. Tapi tak sure la... Hopefully betul lah. :) Amin

Surgery Clinical
1. Abdomen examination
Dr Jovial.. :) Alhamdulillah
2. Groin sweeling - relevant history
Dr Santosh. It was complicated inguinal hernia... tapi tak tanya detail pasal pain+vomiting+abdominal distension. :(

Surgery Static
1. Esophageal varices
2. Intestinal obstruction

Ortho static
1. Instruments
2. OM kut? tak tahuuuu

Overall, I think it wasn't so difficult. Tapi silly mistakes... and I think I was more calm. Alhamdulillah....

However, there was something that I did which I shouldn't have done. Masa buat tu, tak rasa apa2. I thought that I was doing something right. However, on the hi-way, i asked myself: WHAT WAS I THINKING????!!! I cried in the car... syyyy.hehe. Memang patut pun tak ngantuk n sleep driving... WALLAHUA'LAM. Semuga Allah mengampunkan dosa2 ku. Harap cikgu2 pun boleh maafkan kita... Amin.

PAPER SURGERY
Tak ingat semua lah... tapi yang teringat
1. Chronic duodenal ulcer
2. 25 yo man MVA complaint of abdominal pain. X ray shows air under diaphragm
3. Salivary gland classification
4. Surgical complications of Typhoid
5. Acute pancreatitis
6. Drainage of Breast abscess

Tu je lah yang ingat sebab jawapan untuk soalan2 ni pun hmmm... tak tahu nak komen. I think the paper was bad... but I wish and doa that I will pass the paper... Amin. I know if I don't pass, it's bcoz I don't deserve it... :(

But, tawakkal 'alaLlah...

CERAMAH UMUM
Alhamdulillah, Ahad lepas pergi ke Baitul Quraa' di Hut Sungai Udang. :) 2 kereta cute bertolak dari MMMC ke sana. Seronok convoy ramai2 ni. :) Yang lagi best, ada driver yang bawak kereta. :) Satu Kelisa, satu lagi Tiara, warna seakan2 serupa. :) Gold....

Belajar Kelas Hadith dengan Ustaz Zul. Hmmm... Rasulullah pesan, Bila berjanji kena tunaikan. Ada 5 ke 6 perkara yang Nabi sebut dalam Hadith tu. Tapi, Ustaz elaborate 1 jelah. Hmmm.. tak ingat sangat la. :( Tapi yang ingat ada satu cerita menarik yang Ustaz bawa hari tu....

Begini kisahnya...
Dulu ada seorang perompak. Dia memang suka merompak la. Sampaikan dia mati pun takde orang nak mandikan jenazah dia. Termasuk lah alim ulama' pun tak nak mandikan mayat dia. Punya lah semua orang benci dengan dia. Yelah, sape suka dengan perompak kan? :) So, satu malam, ada sorang ulama' bermimpi. Allah tanya pada dia, kenapa dia tak mandikan mayat Wali Allah (wali bermaksud kekasih, so Kekasih Allah lah!) Bila terjaga dari tidur, ulama' tu tanya la kat orang2, sape2 yang kenal ada bakal2 nampak perangai dia nak jadi wali Allah.... Bila dah tanya2, ulama' tu tak jumpa jawapan. Last2, dia terpikir, "Takkan perompak tu kut? Tapi dialah mayat yang belum dimandikan."

So, Ulama' tu pun pergi rumah isteri perompak tadi. Tanya sama isteri, "Apa perbuatan suami kamu buat yang tak pernah dia tinggalkan sehingga dia mati?" Isteri dia pun jawablah... Merompak laH! hehehe. Ulama' cakap la, merompak tu dia tahu, tapi dia nak tahu kalau ada amalan lain yang perompak duk buat. So, isteri dia pun citer ada lah satu pe-el suami dia ni. Tiap2 malam, 1/3 akhir malam, suami dia mesti terjaga. Lepas tu, dia jalan pergi kat tingkap, dongak ke langit, cakap, "Ana Ana Ana" (Aku Aku Aku). Ustaz ckp, sebenarnya, pada1/3 akhir setiap malam, malaikat2 akan turun dan bertanya, "Mal mustaghfiruun?" (siapakah orang2 yang bertaubat?) So, that's why perompak tadi cakap Aku Aku Aku!... hehe

Dia malas nak bangun solat tahajud, so, dia pun cakap lah Aku 3 kali.. :) Sebenarnya perompak tu memang nak bertaubat, tapi dia rasa susah nak tinggalkan perangai merompak dia tu. That's why lah walaupun dia perompak masih boleh diangkat martabatnya sebagai seorang wali Allah... :) This story was really new to me... and maybe it's my "booster" to wake up and seek for His forgiveness... InsyaAllah... :)

Ada lagi ceramah umum yang lepas2. Ceramah tu banyak lawak. Setiap lawak Ustaz, biasalah.. kita duk salin. hehe. ;) Sori lah Maya tak dapat nak tulis semua,tapi harap2 apa yang ditulis kali ni, dapat amik iktibar la. :) InsyaAllah.

LESSONS FROM ALLAH
1. Tahap Keimanan
Hari Sabtu lepas, kita tulis entry pasal Ortho semua tu kan... hmmm.. masa tu memang rasa happy lah jugak sebab boleh clarify dengan Dr. Prabhu jawapan kita macam betul. I answered Multiple osteochondroma complicated by malignant transformation to Osteosarcoma. Ntah le btoi ke tak. Pikir hi-fi sangat lah pulak dah. :) Anyways, I was quite happy with the paper la... Citer2 dengan my housemates semua...

Later that day, I looked into the books. Macam salah je jawapan kita coz actually coz malignant change after the epiphysis has closed. Aiyak...budak tu baru 12 tahun... Uwaaaa... Sedih lah masa tu... And then, started to tense up!!! Tension sangat2 masa tu. Sampaikan adalah sorang kawan laki datang rumah nak pinjam question bank surgery. Meletup tak pasal2 kat depan rumah. Pakbear + Najah dengar ke?? Sori lah, kita dah kuar belang masa tu... *malunya* Tapi geram jugak, dah nak exam hari Isnin, baru terkial2 nak mintak. Tapi yang jagi lagi geram... dia nak bende lain pulak dah. Aduhai... Masa tu cakap kat dia, notes kita hari tu dia dah photostat. Baru lah dia teringat yang dia dah photostat. Aduhai... Apa lagi yang hang nak dari aku ni??? :( Kan dah tak pasal2 kena marah! ;( Sori lah Ah Kok! :(

Malam tu pulak tengah duk tensen2, tak boleh lah nak baca note Surgery. So, tengoklah TV, Cerekerama : Kelahiran Teristimewa. Sape tengok, tahu lah betapa bestnya citer tu. Citer pasal budak bandar yang mak bapak bercerai dan semua kehendak dia diturutkan. Last2, tak menjadi, tak tahu solat. Islam diperlekeh2kan. Finally, dia berjumpa dengan seorang patient brain cancer. He was admitted to the hosp bcoz he had MVA. Ok... Ada satu part patient tu citer which really terkena...

"Dulu, saya bukan orang Islam. Masa tu kat New York. Isteri saya mati sebab kanser. Lepas tu saya hilang arah sampailah saya terdengar suara azan di New York. Lepas tu saya terus masuk Islam. Bila balik Malaysia, saya dapati saya menghidap penyakit kanser. Saya persoalkan kenapa semua ni terjadi pada saya??? Tapi, bila baca Al-Qur'an, "Apakah kamu mengira kamu takkan diuji selepas kamu mengaku beriman?" Masa tu saya rasa, kalau saya tak diuji macam ni, saya takkan tahu tahap keimanan saya pada Allah."

Wphanggggg!!! Kena sebijik kat muka!!!! Pagi2 lepas exam, bukan main happy lagi dapat jawab exam Ortho. Siap boleh blogging citer pasal Ortho. Memang bersyukur betullah soalan macam tu kuar.... Tapi, bila Allah uji sikit, bagi nampak jawapan kita tu macam nak ter salah, terus jadi tensioooonnnn!!! Duk pi marah2 dengan orang yang tak bersalah pulak tuh!!! Isk! Bukan nak bersabaq!!!! Betapalah merudumnya tahap keimananku pada ketika itu! Patut lah baca notes pun takde mood.... Teruk toi! Bila Allah bagi nikmat, sukanya bukan main. Tapi bila Allah uji, terus marah2.... Teruknya keimanan kita masa tu kan??? Alhamdulillah, Allah masih nak menunjukkan Light to DirectionNya... :) Thanks to Allah to show the hikmah thro TV3!!! ;)

2. Nasyid Hijjaz - Jalan Bahagia

PERMAISURI HATIKU

Di antara kekasih pilihan dihati
Punyai budi penghias diri
Wajahnya lembut biasan perkerti yang tinggi
Indahnya perhiasan dunia


Diantara diriku juga diri-mu
Hanya mengharapkan cinta yang Satu
Ku kan binakan mahligai impian-mu
Oh.. sayang ikhlaskanlah hati-mu

Malu-mu bernilai
Kata-mu berhikmah
Hati-mu tulus suci dan murni
Hanya diri yang halal
Engkau serahkan segala
Untuk mencari redha Allah

Benarlah cinta buta melalaikan
Tanpa memikirkan batas syariatnya
Semuanya itu hanya ujian didunia
IA ADALAH MAHAR UNTUK KITA KE SYURGA

Oh… Kau Permaisuri di hati-ku
Di dunia ini engkau penghibur
Menjunjung kasih amanah Ilahi
Ku pasti akan terus menyayangi
Terima kasih ucapan ku beri
Kau hadiahkan ku cahaya hati
Ku pimpin tangan-mu oh kasih meniti hari
Semoga kita dapat bersama
Sampai kepada-Nya disyurga sana

Tuhan kekalkanlah
Permaisuri hati ku
Untuk menemani dalam mengapai cinta-Mu


:) Yang terbold kan tu yang terlesson... :)
Alhamdulillah...

In search of the Destination of Love.... ;)

WALLAHUA'LAM

p/s: Tajuk kecik...
BAGUSNYA!!!
Dulu takde jiran, sunyi n gelap aje rumah sebelah. Tapi sejak ada jiran sebelah ni, dapur diorang dah mula berasaplah... Walaupun si isteri kerja malam, boleh balik sekejap, masakkan untuk suami... :) Korang rasa bagus tak diorang ni??? ;) SUBHANALLAH. Muga Allah kekalkan ikatan perkahwinan yang baru mereka bina hingga ke syurga, insyaAllah... dan dapat beristiqomah dengan agenda memasak setiap petang. ;) Bukan macam kitorang! hehe. Time exam, benti masak... Mintak tolong orang belikan food! Terima kasih lah tukang beli. hehe. Simpan lah pengalaman *memalukan diri sendiri* tu buat selamanya... ;) hehe

Saturday, May 07, 2005

SARI BERITA UTAMA

(Hasnor nak mai datang rumah, so terpaksa la tulis Sari Berita Utama dulu... hehe)

Assalamualaikum....
AlhamdulilLah, syukur dapat jugak nak share citer dalam blog ni untuk tatapan cikwanda + cikmaya. Sesape yang lain tu pun dijemput la... tapi. oleh kerana cik el berjanji nak cerita sensasi dalam blog, so kena 'afdhol'kan depa dua la! hehe.

EXAM BERLANGSUNG
Hari ni, peperiksaan Orthopaedic. AlhamdulilLah sangat2, soalan2 yang keluar boleh nak dijawab. Ada juga yang tak boleh dijawab. Tapi, rasanya yang dah dijawab tu pun dah macam di luar sangkaan...
1. 12 yo male history of swelling of lower end of femur for 5 yrs. Gradually progressive in size and painless until 3 months ago. Patient noticed valgus deformity of the knee for 3 years. 1 year ago, another sweeling in the upper end of the tibia.
2. Acute OM
3. CTEV
4. Tennis elbow, Rickets, Gout, CTS, Osteoporosis
5. Meniscus tear
6. Supracondylar frcture humerus, POP, Nonunion
7. Thomas splint, Frcture neck femur, Paraplegic patient, BRACHIAL PLEXUS!!!, ulnar paradox, Colle's

Haaa... senang tak??? Yang geram tu ha... brachial plexus duk kuar. Ingat median ke ulnar nerve ke... adeh. Cacat je lukisan. Soalan 1st, next time will give my answer... ;) Sebab Doktor Ensem Kak Wan cakap 1 answer jer, tapi cik el tak puas hati sebab ada sudden onset of pain. So, cik el harap dapat lah sikit markah kat situ... :)

3 hari lepas, pekse Medicine. Tak bawak kertas dia plak... Tapi ingat lah long questions dia... Kak Ila dah try jawab dah hari tu... :D So, korang nye turn lak... ;p

1. Middle aged male came with hemetemesis and melena. He's a known IVDU for a few years. Suddenly he developed jaundice, pain over the right hypochondrium and ascites.
2. A known Rheumatic Heart Dz middle aged lady cam with fever, anorexia, loss of weight. He developed breathlessness 3 weeks ago and increase her diuretic dose herself. Yesterday, she losses her speech suddenly while watching tv.
3. 62 year old male had small writing, and not clear, clumsy in walking, cannot speak clearly... Apa ntah lagi, tak ingat. :p
4. Polymerase chain reaction
5. Uses of Alpha interferon
Yang lain2 tak ingat la.. tapi normal questions la... Tapi harap2 pemeriksa lembut hati nak bagi markah. Takut jugak sebenarnya... :(

So, next exam will be next Monday, THE SURGERYYYYY!!!! (kecut peyut!)

Allah takkan sia2kan hamba-hambaNya... Ar Rahmaan, Ar Raheem... :) Syukur Ya Allah... Alhamdulillah.... :)

USRAH
Malam semalam, ada usrah dengan Ustaz. Bawak askar2 ramai dari UKM, UPM. Budak2 2nd year cuti, anak2 murid Ustaz gak. Ustaz bawak Kelas Tafsir + Buku Bidayatul Hidayah tulisan terjemahan Imam Al Ghazali. Memang best! Tapi lambat sikit la...

Anyways, semalam ada anjing masuk rumah kitorang kat bahagian car park... Ambil perhatian eh kak wan... Bukan Car Park Kolej! hehe. Abang sepupu Kak Wan dengan 2 orang adik lagi tolong samakkan porch kitorang. Haa... baru jumpa perkataan... PORCH! hehe. Patut lah kak wan ingat car park kolej. hehe. Oleh kerana tak tahu anjing tu dah melepak kat mana, so kena lah samak semuanya... Busuk giler!!!! Lepas dah basuh dengan air tanah, baru lah hilang bau dia... Ntah mana datang anjing. Besaq plak tu! Abang spupu kak wan duk wat kira matematik. Oleh kerana menyusahkan kalau nak guna 6 kali isi air dalam baldi, so, dia guna hos, kira 20 saat untuk 1 baldi. Pastu, 20 saat kali 6, dapat 120 saat. So, dia jirus dengan air guna hos selama 2 minit. hehe. Tak terpikir plaks, tapi harap2nya Allah dapat terima, dan lantai porch dah suci... Amiiin.

Diorang cuci sampai pukul 10:30pm. Lepas tu, kami bertiga makan malam. Then, cik el naik atas, study sikit2 untuk Ortho.... and tidoq kat bilik Wani. Takut tak terjaga untuk Subuh... :) Tapi lepas tu terlelap2 jugak baca Ortho... ;) Jazakillah khayr Wani!

TRIFLE BEST!! JGN JELES KAK WAN ;)
Minggu lepas, masa usrah, cik el buat TRIFLE... hehe. Tak tahu pakai entam aje buat. Mintak tolong dengan housemate. Dr. Mai pun komen, kitorang ni macam bukan budak Medic, masak2 semua... hehe. Dah ada dapur Dr Mai, biarlah sekali2 berasap... ;) Tapi jangan terlebih asap macam hari tu kan Wani??? hehehe. Syyyyyy

JANGAN PUTUS ASA DENGAN TUHAN
Hmmm... ni tajuk lama ni. Hmmm... rasanya pasal kitorang punya Wedneday Girls Out. Pi rumah Dr Mai and masing2 ada share2 pengalaman tentang tajuk kat atas... Sebenarnya diorang nak bagi semangat kat cik el yang nak pekse kali kedua ni....

Diorang citer yang kena yakin dengan Allah. Sorang masa viva. Takut sangat nak viva. Last2, dia cakap kat diri dia yang orang yang nak viva dia tu orang jugak... Allah jugak yang ciptakan... So, buat takut pada orang selain Allah??? Hmmm.. tu tahap yakin betul tu. :) Alhamdulillah la. Lagi sorang citer, time nak exam, ada program. So, dia pergi program. And dia yakin kalau dia tolong agama Allah, Allah akan tolong dia. It turned out, subject yang dia sit tu yang dapat markah paling bagus dari subjek2 yang lain... :) Syukur.... Sorang lagi pulak, 3 hari sebelum exam, sakit perut. 2 hari sebelum exam, demam. 1 hari sebelum exam, kawan dia demam teruk. Hari nak exam, semua yang dia baca time nak exam pagi tu, semua keluar.... Best kan? :) So, dia yang pesan.... JANGAN PUTUS ASA PADA ALLAH. KALAU ALLAH NAK BAGI, ALLAH AKAN BAGI DARI ARAH YANG TIDAK DISANGKA-SANGKA... :)

WEDDING MAROON PAKBEAR + PERMAISURI NAJAH

Tak sabaq2 lah pulak nak suruh kiter bercerita pasal dia kawin. hehe. Dia sendiri tak citer ke??? ;) Orang Raja Sehari memang tak nampak apa yang kita nampak. Dia nampak Permaisuri Sehari dia jerrkkk!!! hehe

Cik el, Mas & Azi bertolak dari Kolej lepas kelas Medicine PBL Batch 7 (saje2 join) and batch 10 punye CCC. Yang lain semua balik. Kitorang je yang tinggal.. Senang je nak sampai ke kawasan Air Molek sebab dulu selalu pi time usrah kat Duyung. Banyak gak duk citer dengan 2 orang budak JPA scholar ni. Memang pepandai depa ni. Malu jerkkk ngan depa... ;) Tapi depa ok. Ramah bebenor...

Haa... Rumah Najah ni opposite dengan rumah A.Xakies. Kalau klinik + rumah A.Xakies sebelah kiri, dia sebelah kanan. Cik Maya tahu lah kut. Cik Wan tak tahu lah dia tahu ke dak... So, masuk je jalan kanan tu lepas trafik lite, kereta dah penuh. Dari jauh dah nampak ada rumah besar tengah2 bendang. So, Azi cakap maybe tu lah rumahnya. Dalam kad tulis Jalan Pedamar. Cuba cari Jalan Pedamar, tak nampak pun. So, ada pakcik2 RELA duk jadi polis trafik. Suruh Mas tanya Jalan Pedamar kat mana. Pakcik RELA cakap," Apa, tak pernah dengan pun." Aik... Sudah! Mana nak pi. Last2, pakcik tu tanya nak pergi rumah siapa, "Rumah Datuk Mo'min." Pakcik RELA senyum, "Ni lah rumahnya. Masuk parking kat sana. Eh... korang ni budak2 Manipal eh? Belajar perubatan?" Azi tanya, "Eh Kak el, muka2 kita ni nampak sangat ke muka budak Manipal? Macam mana dia tahu?" hehehehe... Dah sticker Manipal yang hijau tu kat cermin kete... mesti lah pakcik tu tahu. hehehe. So, lepas parking, Pakcik RELA tu bagi kitorang lintas. Ceh wah... rasa macam dapat special treatment lah plaks... hehe

Eheh... panjang plak citer kat situ.. K k. Lepas kami sampai rumah pengantin, kami masuk rumah terus. Dah tak ada yang menghalang.hehe. Depa dua segan nak naik, tapi Cik el rasa elok naik. Kamera dah berat dalam beg, tapi takde kodak. Apa punya style la... :p hehe. So, sampai2, tengok pelamin.... then, cari lah bilik pengantin. Maroon.... Lawa seyyy.... Najah nampak el terus tegur. Yang lagi dua orang duk tersipu2. hehe. Najah pakai maroon dari atas sampai bawah. Dia kata nak jalan pun susah. hehe. Pakai kebaya kut, tapi cutting dia macam lain sikit. Ntah, tak gheti sikit. Dah lah dia kurus, lagi lah memang nampak lawa sangat2.... Muka dah lah putih... plus plus dengan naik seri pengantin kut na??? :) hehe.

Then, Najah dapat call dari cik abang dia... e eh... Tak sabo2 lah plaks Pak bear ni! Sat gi jumpa la... ehehehe. Kitorang 3 dapat hadiah special dari Najah. Ada pot pourri + telur pindang. Sedap pulak makan telur pindang Najah. Hari tu telur pindang Ain, Puksu, tak termakan lah pulak. hehe. So, terima kasih banyak lah for the special hadiah. Najah kata ada hadiah lagi, ada CD... tapi dengan Pak Bear. Dia suruh mintak kejap lagi.... So, pastu kitorang pun makan la... Lauk memang best! Lauk orang kawin la. Takkan nak citer gak kut??? hehe

Yang el nak citer, el rasa wedding depa simple and meriah! Memang best! Walimah ajak orang makan. Memang orang tak benti2 datang makan la... Time Pak Bear datang takde pun kompang2... Tahu2 dia dah sampai. eheh. Memang lah Pak Bear buat surprise betul! hehe. Tapi Pak Bear, berseri2... Memang la pengantin naik seri.... ;) Then, depa terus makan... Takde bersanding2 pun. Tak tahu lah kut2 ada tapi kitorang tak sempat tengok. Nyanyi2 pun takde. :) Memang best, ntah. I dunno lah, tapi suka lah cara kawin macam tu. Ajak orang makan! ;) hehe. Apa2pun, kenduri kawin memang best pun! hehe

Pastu, kitorang nak bergerak la. Takkan nak mintak CD time diorang tengah makan. So, terus balik lepas tu. Lambai kat pengantin jelah... ;) Time nak kuar, ada nampak kereta polis banyak. Kereta Merc pun ada. Tak tahu lah menteri kabinet mana datang tapi Mas cakap orang yang duduk sebelah Najah tu somebody lah... :) Teruk toi, kami tak terperasan lah plaks....

Wokes... sekian lah cerita dari cik el....
Untuk Cik Wan + Cik Maya... Hugs and kisses..Muahhhhssss

p/s: Madam Sudha n Dr Padmaraj nak datang 16 ni buat kelas untuk 6th batch. Tapi, kita nak balik coz kena tolong Mak... :( Maybe tanya2 lah sesape yang pi kelas diorang nanti... okes... nak zzzzzzzzzzzzzzz