Saturday, July 22, 2006

MEK KELATE

Assalamualaikum..
Menyahut seruan 2 mizzketeers... Update blog.. hehe.

Alhamdulillah.. Hari ni baru dapat bernafas sikit. Semalam oncall weekend "Hari Jumaat", my 2nd oncall. It was busy from morning until this morning... Tapi Alhamdulillah dapat tido 2 jam. Admission started dari pagi sampai ke petang. Dah la pulak, nak kena amik ABG babies kat NICU 6 hourly. Memang pack la keje kat neonate in HKB!!! Dah la nak amik darah babies... halus sangat veins diorang.. adeh! Dulu asyik tension, sian gak kat husband, tapi la ni dah ok la sket nak amik darah babies...

Anyways, Hidup kat KB, macam kat mana2 la jugak. Sama je. :) Teringat zaman kat Manipal. Bila boring2, masak2 resipi baru kat rumah ma... Best!!! hehe. Kuar jalan2 dengan suami tak pernah lagi sebabnya tak sempat. Bila kita oncall, dia free. Bila dia oncall, kita lak free. Gitu lah hidup suami isteri doktor. Tapi, yang syoknye, tiap2 hari wajib jumpa walaupun 1 minit. :) Pastu kat hospital, ramai yang dah kawin. Ada yang dah beranak 2-3 dah. So, diorang akan faham kalau tak makan sama, maknanya makan dengan suami la. :) Syukur, semua orang baik2 belaka kat sini.. Alhamdulillah...

InsyaAllah nak balik KL dalam minggu pertama next month. Baru request tak nak oncall hari tu, tapi tak sure la dapat ke tak. Harapnya dapat cuti la. Balik jumpa semua, and the twins!!! Mesti dah besar gedabak budak dua orang tu! Abang n Adik... Rindunyaaaaaaa.....

Tak tau dah apa nak citer..

Cepat2la kawin, bahagia.. Bercinta selepas kawin...bila berpisah satu minit pun terasa rindu...hehe...

"Abang, cepatlah balik..."